Home » Nieuws » Parkeeroverlast in delen van Venlo-Zuid

Parkeeroverlast in delen van Venlo-Zuid

Gepubliceerd op 19 november 2015 om 13:20

De werkgroep parkeren van het BNVZ is op dit moment bezig de mening van de bewoners van maar liefst 1800 adressen te vragen.

Zie ook het bericht op Omroep Venlo.

Bewonersnetwerk Venlo-Zuid en wijkraad Venlo-Oost gaan onderzoek doen naar de parkeeroverlast in hun wijk. Het zijn wijken die direct grenzen aan de binnenstad.

De schilwijken van de binnenstad kampen met parkeeroverlast van automobilisten die parkeren net buiten het gebied waar betaald moet worden. De gemeente heeft een half jaar geleden al een onderzoek gedaan naar parkeren, maar volgens de wijkraden is dit niet gedetailleerd genoeg.

Een woordvoerder van wijkoverleg Venlo-Zuid stelt dat er terugkerende klachten zijn vanuit diverse straten. Daarnaast zijn er volgens hem steeds meer mensen die parkeren buiten het betaald-parkeren-gebied. ‘Dat wordt met de komst van het nieuwe stadskantoor straks alleen maar meer.’


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Mark weemaes
6 jaar geleden

Zie onderstaande stukje over de vorige uitbreiding......

Ondanks dat een meerderheid tegen een uitbreiding was werd de zone toch uitgebreid....

Wat hebben we dan aso wij aan een bewonersnetwerk en de gemeente?


(Foto: ANP

Print Tip een vriend

Uitbreiding betaald parkeren Venlo-Zuid

Het betaald parkeren in Venlo-Zuid wordt uitgebreid. In acht straten moet vanaf 2013 betaald worden.

Venlo
Van onze verslaggever
Directe oorzaak is de komst van een parkeergarage onder het nieuwe stadskantoor in het gebied Maaswaard. Daar zal betaald moeten worden. Om te voorkomen dat bestuurders daardoor in de straten rondom de parkeergarage op gaan zoeken, zullen op de Dr. Cuypersstraat (tussen Sinselveld- en Regentessestraat), de Sophiastraat, de Sinselveldstraat (tussen Dr. Cuypersstraat en Sophiastraat), de Tegelseweg, de Walstraat (tussen Dr. Cuypersstraat en Mariastraat), Via Crescendo, de Hamelstraat en het Nedinscoplein parkeerautomaten verschijnen.

Het college van B en W heeft dat deze week besloten. Uit een enquête eind vorig jaar in Venlo-Zuid bleek dat de meeste bewoners en bedrijven tegen uitbreiding van het betaald parkeren zijn. In een tweetal straten was een meerderheid wel voorstander. De wijkraad Venlo-Zuid is akkoord met de plannen.Het laatste woord is nu aan de gemeenteraad. Die beslist op 28 november over het collegevoorstel.
Tijd Gepubliceerd op: 01.11.12 16:46, laatste update: 01.11.12 16:52

wendy huijs
5 jaar geleden

wij wonen op de Roermondsestraat. Vaak is er voor onze deur of een straat verder plek om te parkeren. Helaas s'avonds veel bezet, maar dit is dan ook aan de rand van de stad.

Helmie van Dijk
3 jaar geleden

Na erg lang wachten en bijna € 200,00 armer kunnen we eindelijk gewoon de auto kwijt in de straat.
Wat ik niet terecht vind is dat wij in de betaald parkeren gebied onze gasten de helft moeten laten betalen terwijl de bewoners in de blauwe zone 100 gratis dagkaarten krijgen om gasten een dag gratis te laten parkeren. Dit is discriminerend.
Helaas heb ik weinig tijd om heel de website te doorzoeken voor een enquete. ik vind alleen de uitslagen van een vorige enquete.
Alvast bedankt voor de aandacht.
Hartelijke groet, Helmie van Dijk