Home » Nieuws » Nieuwbouwplan Kerkhofweg

Nieuwbouwplan Kerkhofweg

Gepubliceerd op 5 april 2016 om 21:08

Diverse nieuwbouw huurwoningen in Venlo-Zuid
Voor de zomervakantie start Janssen de Jong Bouw Zuid in opdracht van Woonwenz met de bouw van 38 sociale huurwoningen en 10 koopwoningen op de locatie aan de Kerkhofweg in Venlo-Zuid. Naar verwachting worden de woningen rond de jaarwisseling opgeleverd.

Sfeervolle wijk voor alle leeftijden In het nieuwbouwplan is rekening gehouden met de omgeving en het in het oog springend, nabij gelegen wooncomplex Renaissance. Het Renaissance gaf na de transformatie in 2006-2007 de wijk een eigen karakteristiek gezicht. Enkele elementen, zoals de banden in het metselwerk zijn meegenomen in het ontwerp voor dit nieuwbouwplan. Vanuit de ingang van het Renaissance kan er straks, nadat de wijk af is, doorgelopen worden tot in het hart van het parkje. Het looppad en het parkje zal bijdragen aan een sfeervolle wijk voor alle leeftijden, waarbij er openheid in de wijk gecreëerd wordt. De gemeente zal de openbare ruimte en het parkje verder inrichten met groen.

Ruime sociale huurwoningen De 17 eengezinswoningen hebben een woonoppervlak van circa 115 tot 120 m2, de levensloopbestendige woningen circa 100 m2. De eengezinswoningen hebben een woonkamer met open keuken van circa 35 m2, drie slaapkamers van circa 9, 10 en 14 m2 op de eerste verdieping en nog een grote zolder van circa 22 m2. De 21 zogeheten levensloopbestendige woningen hebben een woonkamer met open keuken van circa 34 m2 en hebben nog twee extra ruimtes van circa 10 m2 op de eerste verdieping, die ingericht kunnen worden als extra slaap-, hobby- of werkkamer. Deze woning is vanwege de slaap-/werkkamer van circa 14 m2 op de begane grond geschikt voor jong en oud, maar ook voor kleine gezinnen. De grootte van de tuin kan bij alle huurwoningen variëren, hierin staat een berging van circa 8 m2. Via een achterompad zijn de woningen ook te bereiken.

De huurprijs van de te bouwen woningen ligt onder de huurtoeslaggrens van € 710,68 per maand (prijspeil 2016). Huurtoeslag ontvangen is mogelijk, maar is afhankelijk van gezinssamenstelling, gezamenlijk inkomen en vermogen.

Wonen in deze wijk? Belangstellenden voor de huurwoningen kunnen zich nu al inschrijven via de website van Thuis in Limburg, www.thuisinlimburg.nl/inschrijven. Na inschrijving is het belangrijk dat de belangstelling voor het project wordt getoond, dit kan via de website van Thuis in Limburg onder het kopje ‘woningaanbod’ / ‘(nieuw)bouwprojecten’. Wanneer de verhuurbrochure gereed is worden belangstellenden hiervan op de hoogte gesteld, evenals wanneer gereageerd kan worden op deze woningen via Thuis in Limburg.

Koopwoningen De 10 koopwoningen worden door Janssen de Jong gebouwd en verkocht. De woningindeling kan afwijken van de huurwoningen, maar biedt nog diverse keuzemogelijkheden. Neem voor meer informatie contact op met Janssen de Jong Projectontwikkeling via e-mail, projectontwikkeling@jajo.com of telefoon (088) 355 93 33.

Herstructurering Venlo-Zuid Het college van B&W gaf in 2014 groen licht voor het verder uitwerken van de bouwplannen aan de Kerkhofweg in Venlo-Zuid. Ter voorbereiding op de bouwplannen en met het oog op de leefbaarheid, zijn toen al de lege panden op deze locatie gesloopt. Met de bouw van de nieuwe woningen aan de Kerkhofweg rondt Woonwenz de herstructurering van dit deel in Venlo-Zuid af. Samen met diverse partners heeft Woonwenz de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in deze wijk.

impressie2.jpg

impressie3.jpg


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Bouten
5 jaar geleden

Graag ontvang ik een uitgebreide brochure voor dit plan. Eventueel interesse om een woning te kopen.