Home » Nieuws » Parkeerenquete aangeboden aan wethouder Brauer

Parkeerenquete aangeboden aan wethouder Brauer

Gepubliceerd op 17 december 2015 om 17:40

Vandaag heeft een delegatie van de werkgroep parkeren het resultaat van de enquête aangeboden aan wethouder Brauer. Deze heeft de werkgroep steeds gevolgd en is verheugd over de goede deelname van de bewoners. Hij bleek ook goed op de hoogte van diverse standpunten die o.a. via dit medium gegaan zijn.

De enquête , gehouden in november 2015, dit na eigenlijk al vanaf het begin van BNVZ, 2013, aanhoudende klachten van bewoners over overlast door parkeer van winkelende/werkende mensen in centrum en randgebieden Centrum.
Sterker na gereed komen Via Crescendo, Nedinsco, vestiging van gemeentekantoor en de laatste jaren ook veel oost-europese kamerbewoners van kop van de wijk.
Werkgroep gestart in januari 2015 en snel positieve aansluiting van ambtenaren die ons goed ondersteund... hebben.
Voor zomer onderzoek door gemeente van schil om de wijk op parkeergedrag. Bevindingen daarvan bevestigen de klachten en overlast. Maar wens binnen werkgroep om meer inzicht en gegevens. Daarom zelf wat meer specifieke vragen naar de bewoners op ±1800 adressen.
In totaal 553 reacties terug. Bijna 1/3, werkgroep kijkt tevreden terug.
Bieden dit de gemeente aan zonder direct advies. Willen wel benadrukken dat in de vaak uitvoerige reacties de mensen aangeven overlast te hebben maar dat ze er bezwaar tegen hebben dat zij opgezadeld worden met de problemen die veroorzaakt worden door andere mensen. M.a.w. zij moeten gaan betalen omdat anderen niet willen betalen.
Werkgevers in en om centrum moeten voorzien in voldoende betaalbare parkeerplaatsen in de eigen omgeving. De enkele keren dat er overlast is van parkeergedrag door winkelenpubliek vallen best mee. Meer overlast van werkers. Als er gekozen wordt voor oplossingen deze vooral betaalbaar houden voor de bewoners en kijken naar creatieve oplossingen die wellicht al in andere steden gedaan worden. Niet de standaardoplossing meteen gebruiken. Wel aandringen op snelle oplossing omdat irritatie toeneemt, en met uitzicht op definitieve vestiging van gemeente halverwege 2016 nog meer overlast verwacht.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.