Home » Nieuws

Bouwproject Chocoladefabriek

De voormalige chocoladefabriek in Venlo is gered. Het pand wordt verbouwd tot woningen, maar de karakteristieke gevel blijft behouden.

Dat besluit heeft het gemeentebestuur genomen. De chocoladefabriek en haar schoorsteen gelden als belangrijk industrieel erfgoed. De hoge schoorsteen blijft eigendom van de gemeente. Zij wil het markant bouwwerk in Venlo-Zuid behouden en een mooi plekje in de openbare ruimte geven. Tevens wordt onderzocht of de schoorsteen gerestaureerd kan worden.

Dit bericht lazen we in de Limburger.

Vierpaardjes

Op maandag 13 februari hebben diverse partijen een overeenkomst ter ondertunneling van de Vierpaardjes ondertekend.

Lees meer »

WIJKTHEATER IN VENLO-ZUID: VERBORGEN/ONVERMOEDE TALENTEN

Hoe vaak komt het niet voor dat je denkt: dat zij dat kan ? Dat had ik niet gedacht. En hoe vaak komt het niet voor dat je zelf denkt: zou ik dat kunnen? Mensen hebben talenten, vaak onvermoed. Maar hoe ontdek je je talenten? Het wijktheater geeft jou die mogelijkheid. Het maakt dan niet uit of je talent hebt in acteren, zingen of dansen. Belangrijkste is: enthousiasme en inzet! Ervaring is dus niet nodig, het mag wel.

Lees meer »

Herinrichting Molenbeek gestart

De herinrichting van de Molen is reeds gestart. Al voor de zomervakantie is de informatie op de website geplaatst en onlangs werd begonnen. Vandaag is de officiële begin van de werkzaamheden.

Lees meer »

Nieuwbouwplan Kerkhofweg

Diverse nieuwbouw huurwoningen in Venlo-Zuid Voor de zomervakantie start Janssen de Jong Bouw Zuid in opdracht van Woonwenz met de bouw van 38 sociale huurwoningen en 10 koopwoningen op de locatie aan de Kerkhofweg in Venlo-Zuid. Naar verwachting worden de woningen rond de jaarwisseling opgeleverd.

Lees meer »

Parkeerenquete aangeboden aan wethouder Brauer

Vandaag heeft een delegatie van de werkgroep parkeren het resultaat van de enquête aangeboden aan wethouder Brauer. Deze heeft de werkgroep steeds gevolgd en is verheugd over de goede deelname van de bewoners. Hij bleek ook goed op de hoogte van diverse standpunten die o.a. via dit medium gegaan zijn.

Lees meer »

Adoptieplan Venlo-Zuid-Schoon in werking

Gisterenavond heeft de werkgroep Venlo-Zuid-Schoon samen met vier scholen en organisaties de eerste vier overeenkomsten getekend om een stuk van de wijk te adopteren in een schoonmaakplan. Super, Domushuis, Marokaanse moskee Al Houda, VSO 't Wildveld en BS De Zuidstroom. Succes! Het wordt steeds mooier in onze wijk!

Lees meer »